Oral Sex Caiz midir?

Dinimizin genel mantığı şudur. Haram olan davranışlar açık bir şekilde Kur'an-ı Kerim’de yada sünnette belirtilmiştir. Peygamberimizin zamanında uygulanmayan ama sonradan ortaya çıkmış fiillerin haram yada helal olması ise İslam alimlerinin kıyas yapması ile de belirlenebilir. Bu ölçüler ile haram olduğu belirtilmemiş her türlü fiil ve davranış ise helaldir. Kimse bu davranışlara bir kısıtlama getiremez. Helal olan bir davranışı, haram olarak kabul etmek ise Allah’a şirk koşmak anlamına gelir. Çünkü bir fiilin haram yada helal olduğunu belirleme yetkisi Allah’ındır.

Bu açıklamanın ardından gelelim asıl konumuz olan oral sex konusuna. Öncelikle oral sex nedir? Bunu anlamaya çalışalım.

Oral Sex Nedir?

Oral sex, yada ağızdan ilişki, bir tür cinsel ilişki şeklidir. Burada, aktif olan ağız olduğu için bu isim verilmiştir. Erekt haldeki bir penisin, uyarılmış vajinanın yada anüsün ağız ile birleşmesi şeklinde tarif edilmektedir. Tarih boyunca hemen hemen her toplumda görülen bir cinsel eylemdir.

Oral sex, günümüzde normal cinsellik sınırları içerisinde kabul edilmektedir. Hem cinsel ilişki öncesi aşk oyunları ve ön sevişme aracı olarak, hem de başlı başına bir ilişki şekli olarak görülmektedir. İnsanların en çok zevk aldıkları ilişki yöntemlerinin de başında gelmektedir.

Şimdi İslam dininde Oral sex'in yerine bakalım.

Oral Sex Caiz mi?

Eşlerin biribirinin cinsel organlarını öpme/emme anlamına gelen oral sex Hz. Peygamber döneminde de bilinmekteydi.

Bir sevişme tekniği olarak bilinmekle beraber, oral sex hakkında Kur'an-ı Kerim’de ve Hz. Peygamber’in sünnetinde açık bir hüküm bulunmamaktadır. Bu durumda haram kılınmayan bir davranışın helal olacağı düsturuna göre oral sex helal bir davranış olmaktadır. Ancak bu ilişki şeklinde aşrı derecede ileri gidilmemelidir. Çünkü oral ilişkinin haram olacağını düşünen İslam alimleri de vardır. Bu yüzden oral ilişkiyi caiz olan ve olmayan şekilleri ile iki bölümde incelemek konunun daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

Caiz Olan Oral Sex Şekli

Cinsel ilişkinin başlangıcında, şehevi duyguların arttığı zaman, cinsel organlardan gelen mezi ve vedi gibi akıntıları, dil, dudak, ve ağza bulaştırmadan yapılabilecek, yapan kişide psikolojik problemlere sebep olmayacak şekilde oral ilişki caizdir.

Caiz olan bu oral ilişki şeklinde de kişinin içinden gelerek yapmaması yada psikolojik yada kültürel olarak oral ilişkiye ilgi duymayan hatta rahatsız olup tepkisel yaklaşan kişiler oral ilişkiye zorlanmamalıdır. Bu durumda, eşler karşılıklı anlayış içerisinde, bu ilişki şeklini arzularlarsa yapmalıdırlar. Eşlerden sadece birisi isterse de isteyen taraf, istemeyen tarafın duygu ve düşüncelerine saygılı davranmalıdır.

Eşlerin birbirine saygı duymadan, sevgi duyguları içerisinde olmayan ve zorlayıcı cinsel davranışlar zamanla nefrete dönüşebilir. Bu durumda kişiler normal cinsel ilişkiden de uzaklaşabilirler. Bu yüzden bu konu hassas davranılması gereken ve eşlerin birbirine hat safhada saygılı olmaları gereken bir cinsel eylemdir.

Bunlarla birlikte caiz olarak anlattığımız şekilde oral ilişkinin de doğru olmadığını düşünen İslam Alimleri de vardır.

Caiz Olmayan Oral Sex

İnsanı tavırlar terk edilmeden, karşılıklı anlayış içerisinde yapılan oral sex hakkında yasaklayıcı bir emir olmadığını anlamış olduk. Şimdi de daha ileri derecede, ağız, dil ve dudakları adeta cinsel organlara dönüştüren ve ağza boşalma gibi çok ileri derecede ve kişiyi tiksindirebilecek şekilde oral sex'ten bahsedelim.

Bu tarz ilişki öncelikle insan saygınlığına aykırıdır. Bununla beraber ağız, dil ve dudaklar insanın en önemli iletişim aracı ve Allah’ı zikretme organlarıdır. Bu yüzden bu ilişki tarzı hoş karşılanmamıştır.

Ağza boşalma şeklinde ileri derece oral ilişkinin haram olduğunu ifade eden İslam alimleri vardır. Ancak hakkında kesin olarak ayet yada hadis olmaması sebebiyle kesin olarak haramdır diyemesek de kesinlikle kaçınılması gereken bir davranıştır.

Oral Sex Hakkında Mezhepler Arası Farklar

Oral sex hakkında İslam mezhepleri arasında da farklı görüşler bulunmaktadır. Genel olarak helal olduğu görüşü kabul edilmektedir.

Hanefi mezhebine göre, eşlerin birbirlerinden faydalanmaları esastır ve karşılıklıdır. Eşlerin birbirinin cinsel organlarına dokunmaları doğal bir davranıştır. Ancak bazı Hanefi alimlere göre penisin ağza alınması mekruh olarak değerlendirilmiştir. Bu hüküm verilirken de yukarıda da bahsettiğimiz gibi ağzın Kur'an okuma ve Allah’ı zikretme aracı olduğundan dolayı bu fiilin gerçekleştirmenin hoş olmadığını ileri sürmektedirler.

İmam Şafii ise, oral sex’te hiçbir sakınca görmemiştir. İslam dinince kesin şekilde yasaklanmış anal sex, adet yada lohusalık döneminde ilişki gibi durumlar dışında bir yasak olmadığını vurgulamışlardır.

Diğer Dinlerde Oral Sex

İslamiyet’te olduğu gibi Hristiyanlık ve Yahudilik’te de oral sex konusu tartışılmıştır.

Hrıstiyanlık’ta da oral ilişki konusunda mezheplere göre bazı farklılıklar bulunmaktadır. Katolikler, oral sex’i hoş olmayan bir davranış olarak değerlendirirken, diğer Hristiyan mezhepleri net bir bilgi sunmamışlar, konuyu tamamen eşlerin kendi vicdanlarına bırakmışlardır. Eşler kendi aralarında anlaşırlarsa  ve isteyerek oral sex yaparlarsa İncil buna bir yasak getirmemiştir.

Hristiyanlıkta Reformcular ise homoseksüellik açısından oral sex’in yasak olduğunu düşünmektedirler. Eşler arasında ise serbest olduğunu belirtirler.

Yahudiler’de ise cinsellik sadece insan neslinin devamını amaç edinmelidir. Bir eğlence ve zevk aracı değildir. İnsanın tohumu kabul edilen spermler, israf edilmemelidir. Bu yüzden normal cinsel ilişki dışındaki ilişkiler yasaktır.

Konuyla ilgili soru sormak için tıklayın.