Last Updated:

Neden Hasta Oluyoruz?

Sinan Kanmaz
Sinan Kanmaz Sağlık

Günümüzde hasta olmak için artık çok sebebimiz var. Radyasyon deseniz her tarafımız baz istasyonları ile dolu, evlerimizde modemler, ceplerimizde telefonlar. Çevre kirliliği deseniz, bazı zamanlar şehrin üzerine baktığınızda bir bulut inmiş gibi. En önemlisi de yediklerimiz deseniz doğal bir gıdamız kalmamış. En temel gıda maddemiz olan ekmek dahi adeta zehirlenmiş gibi. Medyada sürekli ekmeğin zararları ve içindeki kansorejen maddeler anlatılmaya çalışıyor. Çevremize baktığımızda adeta hasta olmamız için kurgulanmış bir planın içinde yaşıyoruz gibi. Her geçen günde bu sebeplerimiz daha da artıyor. 

Diğer taraftan ise tıb çok büyük adımlar ile ilerliyor. Hastalarımız tedavi ediliyor. Organ nakilleri gerçekleştiriliyor. Belki kanserin tedavisinin de bulunmasına ramak kaldı belkide bulundu bilmiyoruz. 

Yada sadece bize gösterilmeye çalışılan mı böyle onu da bilmiyoruz. Ancak istatistikler gösteriyor ki tedavi yöntemleri keşfedilip çoğaldıkça, hastalıklar daha da fazla çoğalıyor. Sanki biz bir tedavi yöntemi bulduğumuzda üç farklı hastalık daha ortaya çıkıyor. Yoksa bizi tedavi ettiğini iddia edenler, bizi hasta mı ediyor. 

Tüm bu soruların yanıtlarını ararken Aidin Salih Hanim'ın yazmış olduğu "Gerçek Tıp" kitabından esinlenerek yeni bir yazı dizisine başlamaya karar verdim. Belki de aramızdan bazılarına şifa vesilesi olur diye. 

Bu arada kendimde ve ailemde de başta romatizma olmak üzere çeşitli kronik hastalıklar var. Burada yazdıklarımı kendim de uygulamaya çalışarak tecrübelerimi de sizlere aktarmaya gayret edeceğim. 

Şimdi gelelim hastalıkların sebeplerine;

Hastalıkların birinci sebebi insanın kendisidir. Hasta olmak insanın kendi ayıbı, kendi suçudur. Çünkü Allah, insana öyle bir vücut vermiştir ki insan bu vücudu yanlış kullanmaz ve bozmazsa vücut hastalıkları kendi kendine tedavi edebilecek bir sistemde yaratılmıştır. İnsan vücudunun kendi içinde onu hastalıklardan koruyan öyle bir mekanizma vardır ki, bu mekanizmayı tahrip etmek için çok uğraşmak gerekir. Bu mekanizma bozulur ve işlemez hale gelirse o zaman insan hasta olur.

Peki insan hatalar yaptı, bilmediği için cahilliğinden dolayı vücudunu olması gerektiği gibi koruyamadı, kendini koruyucu sistemleri altüst etti ve hasta oldu diyelim. Bu durumda ne yapması gerekir.

Allah, insana akıl vermiş, bu aklı kullanabileceği bir çok yol yöntem ve metodlar da göstermiş, bu metodların uygulama şekillerini gösterecek peygamberler de göndermiştir. Yani bir insan hasta olduğu zaman tedavi olma yolları da her zaman açıktır ve bu yolları sonuna kadar zorlamak zorundadır. Ancak doğru şekilde ve doğru kişiler tarafından tedavi olmazsa insanın kendi elindedir.

Öncelikle insan hastalıkların sebeplerini öğrenmeli kendisini hastalıklara karşı korumayı bilmelidir. Günümüzde koruyucu hekimlik olarak bilinen kişinin kendisini hastalıklara karşı koruması, sağlıklı bir hayat için en önemli noktadır. Bu yüzden öncelikle hastalıkların sebeplerini öğrenmek gerekir. Aslında hastalıkların ortak sebepleri vardır. Aynı sebepler çeşitli hastalıklara sebep olabilir. Daha da ilginci bir çok hastalığın tedavisi de aynı metodlarla yapılabilmektedir. 

Şimdi neden hasta oluyoruz kısmına gelelim. Hastalıkların sebepleri şunlardır;

  1. Fazla yemek
  2. Karışık yemek
  3. Sık sık yemek
  4. Bayat ve ısıtılmış yemekler
  5. Katkılı hazır yiyecek ve içecekler
  6. Kimyasal ilaçlar
  7. Yemekleri az çiğnemek
  8. Nefes alıp vermenin bozulması
  9. Zararlı duygu ve düşünceler
  10. Yanlış oturma
  11. Tarım ilaçları hormonlar suni gübreler herbisitler herbisitler
  12. Deterjanlar kimyasal maddeler kozmetikler ve vücut bakım ürünleri
  13. Aromalar
  14. Sterilizasyon
  15. Duman toz ve Ekzos

Bu hastalık sebeplerinin her birisini ayrı bir makale olarak ayrıntılı olarak yazacağım. Bu şekilde hasta olmadan önce hastalıklardan nasıl korunabileceğimizi öğrenmiş olacağız. 

Herkese sağlıklı bir ömür, hasta olanlara şifalar diliyorum. 

Sayfamızda yayınlanan yazıları takip etmek için bildirimlerinizi açmayı ve e posta bültenimizi abone olmayı ihmal etmeyin.